Vorige slide
Volgende slide

Veertig jaar viskennis

Van echte boeren en koeien op de Koemarkt, tot genieten in de zon op het terras. Grondlegger Albert Jonk van Vishandel Sier & Jonk heeft het in zijn veertig jarige carrière als visboer allemaal voorbij zien komen vanuit de winkel aan de koemarkt. De in Volendam geboren en getogen viskenner, heeft zijn leven lang met veel plezier ” in de vis gezeten” , maar trekt zich nu terug en geeft het stokje door aan zijn zoons Albert en Robert die beiden al werkzaam zijn bij Sier & Jonk.

Ongeveer veertig jaar geleden opende Albert Jonk de deuren van viswinkel Sier & Jonk op de Koemarkt.

Albert begon alleen, maar na anderhalf jaar had hij zes man personeel in de rondte lopen. Er waren toen nog maar twee viswinkels in Purmerend, dus uitbreiding was noodzakelijk. De werkzaamheden zijn in de loop van de tijd wel minder tijdrovend geworden. Albert gaat zich nu terugtrekken uit de vishandel. Natuurlijk blijft hij, en zijn vrouw Aagt, die al die jaren aan zijn zijde heeft gestaan in de winkel, wel iinzetbaar, bijvoorbeeld voor de feestdagen, waarvoor zij weer allerlei heerlijke schotels hebben samengesteld.

Albert kan het stokje met een gerust hart overgeven, want zijn zoon Robert is al tien jaar werkzaam in de viswinkel en heeft 1 januari 2011 de zaak overgenomen van zijn vader. Zijn andere zoon Albert is per november 2011 fulltime begonnen, maar werkte daarvoor al part-time iin de winkel. Samen gaan de zoons de winkel met trots voortzetten.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.