Veertig jaar viskennis

Van echte boeren en koeien op de Koemarkt, tot genieten in de zon op het teras. Grondlegger Albert Jonk van Vishandel Sier & Jonk heeft het in zijn veertig jarige carriere als visboer allemaal voorbij zien komen vanuit de winkel aan de koemarkt. De in Volendam geboren en getogen viskenner, heeft zijn leven lang met veel plezier " in de vis gezeten" , maar trekt zich nu terug en geeft het stokje door aan zijn zoons Albert en Robert die beiden al werkzaam zijn bij Sier & Jonk.

Ongeveer veertig jaar geleden opende Albert Jonk de deuren van viswinkel Sier & Jonk op de Koemarkt.

Albert begon alleen , maar na anderhalf jaar had hij zes man personeel in de rondte lopen. Er waren toen nog maar twee viswinkels in Purmerend, dus uitbreiding was noodzakelijk. De werkzaamheden zijn in de loop van de tijd wel minder tijdrovend geworden.  Albert gaat zich nu terugtrekken uit de vishandel.  Natuurlijk blijft hij,  en zijn vrouw Aagt, die al die jaren aan zijn zijde heeft gestaan in de winkel, wel inzetbaar, bijvoorbeeld voor de feestdagen, waarvoor zij weer allerlei heerlijke schotels hebben samengesteld.

Albert kan het stokje met een gerust hart overgeven, want zijn zoon Robert is al tien jaar werkzaam in de viswinkel en heeft 1 januari 2011 de zaak overgenomen van zijn vader. Zijn andere zoon Albert is per november 2011 fulltime begonnen, maar werkte daarvoor al partime in de winkel.  Samen gaan de zoons de winkel met trots voortzetten.

 

Openingstijden

ma. t/m do:

vrijdag:

zaterdag:

 

Vaak zijn we al eerder aanwezig. De vroege vogels kunnen dus vaak eerder langskomen.

8.00 tot 17.30  uur

8.00  tot 18.00  uur

8.00  tot 17.00  uur

 

Vragen?

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

 

Contactgegevens

Vishandel Sier en Jonk

Koemarkt 6

1141 DC Purmerend

 

Telefoon 0299 421072

email: info@vishandelsierenjonk.nl

 

Routebeschrijving